face.jpg
You can place some brief info about you here
Subscribe and receive latest news

Sections

Kako da najbrže dođete do mušterija

Pre nego što ikako počnemo da pričamo o bilo kavom reklamiranju ili popularizaciji vašeg sajta,moramo da utvrdimo neke stvari i pojasnimo neke termine.Ukoliko je vaš sajt neprofesionalan - ako se suviše toga odvija na njemu u isto vreme,ako ima mnogo suvišnih elemenata ili ako je njegov izgled prevaziđen i izgleda kao da je iz sredine devedesetih,tada morate na prvom mestu da se bavite tim pitanjem.Vaš veb sajt mora da bude pregledan na prvom mestu - mora da da najbolje iskustvo vašim posetiocima i mora da jasno saopšti vašu poslovnu poruku.Čim posetilac stigne na vaš vebsajt on mora da ima jasnu predstavu šta je zapravo to čime se vi bavite.Tek kada to prevaziđete,možete da se bacite na promociju.

Koncept google oglasa je vrlo jednostavan na prvi pogled.Ipak,da biste dobili najviše iz vaše akcije,važno je da vaši oglasi budu idealno optimizovani.Oglašavanje na google nije džabe,čak ni kod nas gde nema toliko konkurencije. Najmanja cena oglasa je negde oko deset din,i ako vaši oglasi nisu relevantni,u zavisnosti od broja posetilaca,možete jako brzo ispustiti veliku količinu para.Oglasi se u stvari pojavljuju iznad organiskih rezultata i na podlozi posebne boje.Isto tako se javljaju i sa desne strane organskih rezultata.Pozicija vašeg oglasa je isto tako od velike važnosti. Ukoliko hoćete super poziciju na prvoj strani gugla,potrebno je da idelno optimizujete vaše oglase.


Pre nego što se upustite u ovaj poduhvat sa ovom vrstom marketinga,potrebno je da odvojite sredstva i odaberete pojmove za koje ćete da predate oglase.Vrlo je Važno da ove fraze imaju zadovoljavajući broj fraza i da su profitabilne.Ako fraze nemaju dovoljan broj pretraga,nećete uspeti da zaradite dovoljno sredstava, an ukoliko fraze nisu profitabline,bez obzira koliko se traže,osvojićete jako mali profit.Ovo je najosetljiviji deo u samoj kampanji i, ukoliko ne znate šta radite bolje da uposlite nekog ko ima mnogo iskustva sa ovim stvarima.Vaši oglasi treba da budu vezani sa određenim pretragama,t.j. moraju biti relevantni.Što su vaši oglasi relevantniji,to je veća verovatnoća da privučete posetioce.

Svaki put kada neko ukuca neku frazu u pretraživač dok traži nešto,pojavljuju se razni oglasi.Neki su totalno van teme i nikako ne pripadaju tu.Takvi primeri očigledno ne razumeju u dovoljnoj meri princip na kome se ovo zasniva,i na taj način sabotiraju sami sebe,da tako kažem.Ukoliko vi na primer ponudite dvadeset dinara za oglas a vaša konkurencija 30,ne mora da znači da će on stati ispred vas.Ukoliko vi dobijete više posetilaca od vašeg konkurenta,zbog veće primamljivosti vašeg oglasa,onda će i vaš oglas doneti više para pretraživaču a samim tim i vaše mesto će napredovati u odnosu na oglašavača koji je dao više para.Stvari su u srži jednostavne,ali ne i lake.

Naravno,kampanje nisu baš tako lake.Da biste vodili uspešnu kampanju,vaš sajt mora biti prijatan,u skladu sa uslovima upotrebe gugl usluga i koristan za vaše potrošače,kupce ili mušterije.U suštini,sve se svodi na to da vašim posetiocima date tačno ono što traže.Ukoliko vaš sajt ispunjava ove elemente,nema razloga da vaša kampanja oglašavanja na guglu ne bude uspešna.Vrlo brzo ćete uspeti da izračunate da li je vaša kampanja isplativa,koje elemente bi možda valjalo izmeniti i testirati razne tipove oglasa.
20120712111845_5858.jpg
seo12.gif
Send anonymously or enter name
Please retype the anti-spam code "9764"
:-):-D:-D:-P:-O:-(:-B:-/:-o;-)B-):-X>-)]-|[-][-]love

Lorem ipsum dolor sit?

In convallis. (0 | 0%)
Maecenas aliquet (0 | 0%)
Fusce wisi. Curabitur ligula sapien, pulvinar a vestibulum quis, facilisis vel sapien. In sem justo, commodo ut, suscipit at, pharetra vitae, orci. Donec vitae arcu. Praesent vitae arcu tempor neque lacinia pretium. Etiam posuere lacus quis dolor. Nullam faucibus mi quis velit. Integer tempor. Class aptent taciti sociosqu ad litora
cloud1.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one